کد خبر: 16215
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۲
اجرای پیام مقام معظم رهبری به حوزه با ابزار فناوری اطلاعات

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) گفت: در منشوری که رهبر معظم انقلاب برای آینده حوزه و روحانیت ترسیم فرمودند، چند محور راهبردی مطرح شده که تحقق هیچ‌کدام از آن‌ها جز با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی ممکن نیست.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی، عصر روز چهارشنبه طی سخنانی در کمیسیون تخصصی «فضای مجازی، فناوری و هوش مصنوعی» که در چارچوب برنامه‌های همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، بر ضرورت نهادینه‌سازی استفاده از فناوری در ساختارهای حوزوی تأکید کرد و گفت: در منشوری که رهبر معظم انقلاب برای آینده حوزه و روحانیت ترسیم فرمودند، چند محور راهبردی مطرح شده که تحقق هیچ‌کدام از آن‌ها جز با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی ممکن نیست.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری کمیته فناوری و فضای مجازی همایش گفت: پیشنهاد شد کمیته فضای مجازی و فناوری از کمیته رسانه جدا شود، چرا که معمولاً فناوری در کنار رسانه به حاشیه می‌رود. با پذیرش این پیشنهاد از سوی دبیرخانه ستاد برگزاری همایش، کارگروه تخصصی تشکیل شد و در بررسی‌های اولیه به فهرستی از 12 نفر از پیشکسوتان حوزه فناوری اطلاعات در حوزه علمیه دست یافتیم.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، با اشاره به محورهای علمی برای سفارش مقاله در این کمیسیون، گفت: این محورها شامل موضوعاتی مانند کلیت رابطه حوزه علمیه و فناوری اطلاعات، نگرش مرجعیت به فناوری، تاریخچه فناوری در حوزه، آموزش و پژوهش حوزوی با تکیه بر فناوری، تبلیغ دینی و فناوری اطلاعات، نقش هوش مصنوعی در علوم اسلامی، بازی‌های دیجیتال، تاریخ شفاهی و آینده‌پژوهی در این عرصه است.

وی با بیان اینکه ارزیابی مقالات بیش از دو سال پیش انجام شد اما با تأخیر در برگزاری همایش، نیاز به بازبینی مجدد بود، اظهار داشت: طی دو ماه اخیر، حدود 14 مقاله مورد تأیید نهایی قرار گرفت که در قالب یک جلد از مجموعه 21 جلدی مقالات همایش، به فناوری اطلاعات، فضای مجازی و هوش مصنوعی اختصاص یافته است. همچنین مجموعه‌ای دیگر از مصاحبه‌های تاریخ شفاهی با پیشگامان این عرصه در جلدی جداگانه منتشر خواهد شد.

بهرامی با تأکید بر اهمیت هوش مصنوعی گفت: این مهم‌ترین موضوع فناوری در عصر حاضر است که باید با صلابت و بدون هیاهو به آن ورود کنیم. برای تحلیل صحیح در این زمینه، باید هم به مباحث نظری هوش مصنوعی و هم به ابعاد فقهی و علمی آن تسلط داشت.

وی از برگزاری همایش «علوم اسلامی انسانی دیجیتال» در سال جاری خبر داد و افزود: مرکز فضای مجازی و هوش مصنوعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز مطالعات قابل توجهی در این زمینه آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه «مرجعیت» در این عرصه حیاتی است گفت: اگر دیر وارد میدان شویم و ابزار هوش مصنوعی اسلامی خود را عرضه نکنیم، حتی در صورت تولید، تضمینی برای جذب مخاطب وجود نخواهد داشت.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در پایان با اشاره به دستاوردهای این مرکز گفت: امروز پایگاه‌های نورمگز و نورلایو به‌ عنوان تنها بانک‌های اطلاعاتی علوم اسلامی تولیدشده در ایران، دارای کاربران بین‌المللی هستند و 24 دانشگاه آمریکایی و اروپایی با مراکز شرق‌شناسی، مشترک این دو پایگاه‌اند. این نشان می‌دهد که حوزه علمیه در مسیر فناوری اطلاعات حرکت پرشتابی داشته و باید با عزمی مضاعف به این مسیر ادامه دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =